Családfelállítás

Pszichológiai módszernek tartják, amivel szinte minden problémánknak a gyökerét felismerhetjük és feloldhatjuk. Csoportos energiamunka. Rávilágít arra, hogy saját és családjaink gondolkodásmódja, életmódja, értékrendje, sorsunk lényege milyen nagy mértékben van összekötve.

Számomra sokkal inkább annak a Törvénynek a megismerését jelenti, mely az Isten és ember között, a generációk és közösségek között jelen van, akár tudunk róla, akár nem. Mindaz, amiről a Biblia és más isteni könyvek, tanítások, hagyományok beszélnek megérthető a családfelállításon keresztül. Megláthatjuk milyen következménye van cselekedeteinknek, ki nem mondott érzéseinknek, meg nem élt gyászunknak, elmulasztott felelősségvállalásunknak saját és gyerekeink életében.

Leglényegesebb cél saját magam és a másik ember viselkedésének megértése, elfogadása által a szeretet útjának felfedezése. A szeretet pedig a szívben lakik. Minden feloldás segíti a szívek megnyitását egymás iránt és Isten kegyelmének, egyetemes szeretetének befogadására.

Általában olyan emberek jönnek el, akik már régóta keresik lelki és fizikai betegségeik orvoslását, akik csalódtak mindenféle módszerben, akik már kétségbeesve változást akarnak kapcsolataikban és életmódjukban.

És jönnek azok, akik már felfedezték, hogy saját maguk alakítják életüket, és teremtik meg jövőjüket. Akik elindultak azon az úton, hogy elengedjék szenvedéseiket, fájdalmaikat, sértettségüket és félelmeiket. Akik szeretnének kiszabadulni a szorongás és szorongattatás börtönéből, hogy felszabadultan alkothassanak és élhessenek.

Miért szeretem a családfelállítást?

Gyakorlati szempontból:

– A családfelállítás számomra nagyon vonzó jellemzője, hogy nem szükségeltetik sokat beszélni. Nem kell elmondani benső dolgokat, mások előtt nem kell mesélni a történtekről. Csupán egyetlen mondatban elegendő összefoglalni a probléma lényegét, néha egyetlen szó is jelt ad. Így nem kell szégyenkezni és senkit sem bántok meg.

– Nem hátrány, ha valaki nem tud jól kommunikálni, ha szorong mások előtt, ha gátlásos, beszédhibás. Semmi sem akadály.

– Nem kell feltétlenül ismernem az őseimet, a családi történeteket. Sokszor jönnek szüleiket elvesztett, árva és örökbefogadott kérdezők. Van lehetőség arra, hogy lélekben találkozzanak a soha nem látott szülőkkel, testvérekkel, ami óriási élményt és megbékélést ad.

– Bármilyen nemű, korú, származású, végzettségű, beosztású, vallású, szemléletű, … ember feltehet kérdést. A nap végére rájön, hogy minden szétválasztó, megbélyegző kategória értelmét veszíti a szeretetben.

– A betegségek, sérülések, traumák is változóak lehetnek. Nem osztályozzuk gyógyítható és gyógyíthatatlannak a betegségeket.

– Minden résztvevő egyedi. Értelmét veszíti mindenféle típus, pszichológiai kategória. Nincs két egyforma sors, minden történet a család mélységes tiszteletét és megbecsülését indítja meg.

– A válaszokban egyidejűleg megjelenhet testi, lelki-érzelmi, kommunikációs, szexuális, gondolkodásbeli, anyagi, közösségi feloldás és előrelépés.

– Ahogy felismerem a sajátomnak hitt viselkedési mintákat a felmenő családtagjaimban, azonnal megtanulom külön kezelni a történésekben átélt fájdalmaimat. Elkezdem megfigyelni magamat és a környezetemet, így megváltozik az ítélkezésem a dolgok, magam és embertársaim felett.


Elnézést, a hozzászólás nem engedélyezett ezen a területen.