Gyógyító Méz

Következő nagy szerelmem a méz lett.

Ahogy lettek méhcsaládjaink, velük együtt tanultunk létezni. Nagyon szerettük csinálni. Már hajnalban némelyek, a felderítők körbeszemlélték a határt, s ahogy tértek haza, követték őket a többiek. Százával repültek ki és jöttek a nektárral, virágporral. Szorgalmasak, rendfenntartók, mindenki a saját feladatát végzi. Kitartást igényelt a méhészeti munka, a legnagyobb forróságban a napon dolgoztunk. Kárpótlásul vándorláskor a természetben lehettünk csodás tájakon.

Eleinte csak simán a mézet palackoztuk, de később egy különleges eljárással nyersen kipréselt gyógynövények levét kevertük a mézbe.

Így lett a Gyógynövényes méz, a tinktúra. Kb. 20 fajtát készítettünk és kérésre keverékeket. Szombatonként és néha hétközben is jártuk a piacokat, különösen a Marczibányi téri biopiacot.

Árultunk rendezvényeken, egészségnapokon, kiállításokon. Megismerhettem a piacozási munkát, mennyi pakolás-rakodás-szállítás-rendezkedés jár az árusítással. Éjjelig címkéztem, aztán berakodtunk, és hajnalban utaztunk. De amikor sorbanálltak és kérdezték mely betegségre mit vigyenek, minden megtérült.

Néhol már „gyülekezetem” alakult ki az állandó vevőkből, és egyre több kérdés került elő, egyre több beszélgetés.

A gyógyító méz

Legtöbben azért vásárolnak mézet, mert hallották, hogy a méz egészségesebb a cukornál. Természetesebb édesítőszerre vágynak.

Mi azért kezdtünk a természetes terápiákkal, köztük a mézzel is foglalkozni, hogy a természet csodálatos gyógyító erejét másoknak is átadhassuk.

Összefoglaltuk a méz hasznosságát, hogy családjaink egészségét szolgálhassa.

[subpages]

Hagyj üzenetet!