Mézes gyógynövény tinktúra

A mézes gyógynövény tinktúrák készítése:

A 100%-os természetes nektármézhez hozzákeverjük a gyógynövények nyersen (szárítás, forrázás nélkül) kipréselt levét, így megmarad az összes vitamin, sav és hatóanyag.

A méz konzerválja a gyógynövények levét, így nincs szükség tartósítószerekre, felfőzésre.

1-1 üveg 350 – 500 grammos mézben kb. egy kosárnyi csokor zöld, frissen szedett gyógynövény leve van kipréselve, ezért a gyógyhatás elérése nem igényli a nagy mennyiség használatát, sokkal inkább a rendszeres használatot.

Mivel a méz kristályszerkezetű, mint a víz és az ásványok, ezért minden kristály átveszi az információt, amit a gyógynövény átad.

Illóolaj belekeverése esetén csupán keverék keletkezik, de a gyógynövény leve víz-alapú, így tökéletesen egymásba olvadnak.

Egy kiskanálnyi gyógynövényes mézben ugyanannyi az információ, mintha az egész üveget megennénk egyszerre.

Felhasználási javaslatok:

Belsőleg naponta 1-2 kiskanálnyit együnk a mézből. Reggel, ébredéskor szopogassunk el egy pici mennyiséget a szánkban tartva, hogy a nyálkahártya szívja fel és közvetítse azonnal a vérrendszerbe. Így akiknek savasodásra hajlamos a gyomruk, azok is biztonsággal ehetik.

Este, lefekvés előtt is ajánlatos egy kiskanálnyi, amikor már mást biztosan nem fogunk enni, se inni. Fogmosás után ajánlatos, nem kell félni, hogy a méz fogbetegséget okozna, sőt, a rejtett gyulladást, sorvadást is kezelhetjük így.

Külsőleg is használhatunk mézet. Masszázsra, fürdőkádban, zuhany alatt szappan helyett, hajbalzsamként, lábvízben, sebhely kezelésére, fájdalmas terület borogatására. Néha 1-1 csakra tisztítására, energetizálására is bekenhetjük a legalkalmasabb gyógynövény keverékével és az óramutató járásával megegyezően körkörösen finoman masszírozhatunk vele.

A külső használat egyetlen hátránya, hogy le kell öblíteni a testet vízzel, hogy ne ragadjon.

Hagyj üzenetet!